Skip to main content

Ny Nintendo Switch kommer den 8 oktober

Tuesday, 6. July 2021
Nintendo Switch-familjen får en ny medlem. Nintendo Switch (OLED-modell) lanseras den 8 oktober och ger spelarna ytterligare ett alternativ att ta del av det stora biblioteket med spel till Nintendo Switch.

Nintendo Switch – OLED Model har nästan samma yttre storlek som Nintendo Switch-konsolen, men har en större 7-tums OLED-skärm med levande färger och hög kontrast. Nintendo Switch – OLED Model har också ett brett justerbart stativ för bordsläge, en ny docka med en fast LAN-port för stabilt onlinespel, 64 GB internt lagringsutrymme och inbyggda högtalare med förbättrat ljud för spel i handhållet och bordsläge.

Precis som både Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite kan Nintendo Switch – OLED Model tas med på språng för att dra nytta av dess mångsidighet när som helst. En Nintendo Switch bärväska och skärmskyddssats för Nintendo Switch – OLED Model kommer att finnas tillgänglig vid lansering.

Nintendo Switch – OLED Model lanseras den 8 oktober, samma dag som Metroid Dread, som är en direkt uppföljare till Metroid Fusion och den senaste posten i 2D Metroid-sagan som startade med den ursprungliga Metroid på NES. Med den pulserande OLED-skärmen, som inleder det senaste äventyret av den intergalaktiska prisjägaren Samus Aran i Metroid Dread, kommer det att kännas ännu mer uppslukande.

Nintendo Switch – OLED Model låter användare uppleva förbättringar i alla tre spellägen:

  • TV-läge: Placera Nintendo Switch – OLED Model i dockan för att spela Nintendo Switch-spel på TV:n. Genom att använda den inbyggda LAN-porten kan användarna välja kabelansluten uppkoppling utöver WiFi.
  • Bordsläge: Vänd stativet på konsolens baksida och använd konsolens skärm för att spela flerspelarspel med de två inkluderade Joy-Con-kontrollerna direkt ur lådan. Med det breda justerbara stativet står konsolen stadigt. Stativet är  justerbart för bästa möjliga betraktningsvinkel.
  • Handhållet läge: Användare kan ta med konsolen vart de än går i handhållet läge och spela i lokalt eller online flerspelarläge med vänner. Den 7-tums OLED-skärmen ger levande färger och hög kontrast.

Konsolen lanseras i två olika färgalternativ:

Alla tidigare släppta Joy-Con-kontroller för Nintendo Switch är kompatibla med den här nya modellen. Dessutom är Nintendo Switch – OLED Model kompatibel med hela biblioteket med Nintendo Switch-spel.*

Det går att överföra sina digitala spel och spara data från en annan Nintendo Switch till den här nya modellen.

*Nintendo Switch – OLED Model är kompatibel med hela biblioteket med Nintendo Switch-spel. Det kan dock finnas skillnader i spelupplevelse med några av Toy-Con-tillbehören i Nintendo Labo-serien, på grund av skillnader i konsol och skärmstorlek mellan Nintendo Switch – OLED Model och Nintendo Switch. Det kan också finnas spel där spelupplevelsen kan skilja sig åt på grund av konsolens nya funktioner, till exempel den större skärmstorleken.


Follow us on social media for more Nintendo news


Nintendo Co., Ltd., headquartered in Kyoto, Japan, has created franchises that have become household names worldwide, including Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ and Splatoon™, through its integrated hardware and software products.

© Bergsala | Official website for Nintendo in the Nordics